Komatsu hybridbrandgrävare

Vägen till lägre bränsleförbrukning

Komatsu hybridbandgrävare är utrustade med ett unikt, 100% elektriskt svängsystem. Detta innebär att all hydraulkraft finns tillgänglig för manövrering av bom, sticka och skopa. Resultatet blir snabbare cykeltider och produktiviteten ökar markant.

2008 introducerade Komatsu den första hydrauliska grävmaskinen, utrustad med ett fullt funktionellt och effektivt hybridsystem. Idag arbetar tusentals Komatsu hybridgrävmaskiner över hela världen och vår teknologi är fortfarande oöverträffad i branschen. Läs mer på Komatsu Europes internationella hemsida. 

Spara bränsle med Komatsu hybridgrävare HB365LC-3

UPPTÄCK Hybrid

Komatsu hybridteknologi

Banbrytande teknologi

Den elektriska svängmotorn/generatorn omvandlar rörelseenergi från en svängbromsmanöver till elektrisk energi. Denna energi lagras i en ultrakondensator och används sedan för att driva svängfunktionen eller assistera huvudmotorn under acceleration/toppbelastning.

Komatsu hybridsystem för grävmaskiner

Miljövänlig

Tack vare Komatsus unika hybridsystem och de pålitliga och hållbara komponenterna, omvandlas den frigjorda rörelseenergin till elektricitet för en kraftfull och tyst drift av maskinen och reducerar dina koldioxidutsläpp och din bränsleförbrukning med upp till 40%. Njut av en helt ny arbetslivserfarenhet med de mest tillförlitliga och moderna grävmaskinerna på marknaden.

Komatsu hybridteknologi

Lägre bränsleförbrukning – Lägre utsläpp

Komatsus hybridsystem kan reducera din bränsleförbrukning och dina utsläpp med upp till 40%.
Avgörande faktorer är förbättrad motorstyrning och variabel pumpmotorreglering som säkerställer maximal effektivitet och precision för både enkla och kombinerade rörelser.

Ultrakondensatorn

Ultrakondensatorenheten inkluderar en likriktare som omvandlar växelströmmen från svängmotorn/generatorn, till likström som lagras i kondensatorn. Eftersom laddning och urladdning av en kondensator baseras på elektronernas rörlighet, kan strömmen lagras och urladdas mycket snabbare än vad som skulle vara möjligt med batterier, vars funktion är baserad på långsam kemisk process.

Miljövänligt

Komatsu har åtagit sig att utveckla miljövänliga produkter till konkurrenskraftiga priser. Tack vare en stark närvaro på marknaden, bidrar Komatsu direkt genom att använda ny teknologi och bränsleeffektiva motorer för att minska utsläppen av kväveoxider (NOx).

Vi är hybrid

2008 introducerade Komatsu den första hydrauliska grävmaskinen, utrustad med ett fullt funktionellt och effektivt hybridsystem. Idag arbetar tusentals Komatsu hybridgrävmaskiner över hela världen och vår teknologi är fortfarande oöverträffad i branschen.

Kontakta oss

* Fyll i dessa uppgifter
Kontakt *


Genom att fylla i formuläret samtycker jag till att Söderberg & Haak sparar mina uppgifter och att dessa kan komma att användas till eventuell framtida marknadsföring.


Du kan avsluta din prenumeration när som helst du önskar, genom att följa unsubscribe-länken i emailet. Du hittar information om vår dataskyddspolicy på vår hemsida.

Vi använder Mailchimp. Genom att klicka i rutan för ja, godkänner du att dina uppgifter lagras hos Mailchimp. Läs mer om Mailchimp här.