Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu https://sodhaakentreprenad.se Wed, 19 Feb 2020 12:25:35 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Solbys förare har sista ordet https://sodhaakentreprenad.se/solbys-forare-har-sista-ordet/ Wed, 19 Feb 2020 12:07:18 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4611 The post Solbys förare har sista ordet appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>

När Solby Maskin AB i Insjön investerar i maskiner så har maskinförarna sista ordet. Sju Komatsu finns i maskinparken, varav fem är hjulgrävare.

 Av hjulgrävarna från Komatsu är två stycken ur den senaste generationen, det vill säga PW148-11. De tre övriga är något äldre.

– Att få maskinförarnas ord innan investeringsbeslut är jätteviktigt. Det är trots allt de som ska sitta i maskinerna varje arbetsdag, säger Mats Bergkvist, som äger företaget och leder verksamheten tillsammans med en arbetsledare.

Maskinförarna har sista ordet när vi investerar i maskiner, berättar Solby Maskins ägare Mats Bergkvist.

Flerårskontrakt, med bland annat Dala Vatten, gör att hjulgrävarna har en central roll för att underhålla och bygga ut va-näten i Gagnef, Leksand och Rättvik.

– Vi har också ansvar för gatu- och parkarbeten i Leksands kommun och därutöver räknar vi hem andra entreprenadarbeten av skiftande slag.

Solby Maskins maskiner underhåller och bygger ut va-systemen i Gagnef, Leksand och Rättvik.

Solby Maskin har utvecklats bra. Det började 1999 med att Mats Bergkvist skaffade en hjullastare och körde på sågverket i Insjön. Så småningom kom fler uppdrag in i bilden, och fram till idag har verksamheten växt till en maskinpark på nära 20 maskiner, bestående av grävmaskiner och hjullastare.

– Nu försöker vi fortsätta växa i lagom takt, med fokus på att utföra bra arbeten hellre än att tillväxten går för snabbt, förklarar Mats Bergkvist.

Antalet anställda är 15 och i valet av maskiner är det alltså oftast maskinförarna som har sista ordet.

Conny Sundin är en av dem och han kör en PW148-11.

Förarhytt och klimatanläggning är något av det bästa med Komatsumaskinen, säger maskinföraren Conny Sundin.

– När det gäller Komatsu så är jag jättenöjd, inte minst med förarmiljön i hytten och hur klimatanläggningen fungerar, säger han.

Vill du veta mer om PW148? Kontakta närmaste säljare.

The post Solbys förare har sista ordet appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
HD785-8 https://sodhaakentreprenad.se/hd785-8/ Tue, 18 Feb 2020 03:14:26 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/pc240lc-nlc-11-2/ [komatsu field="Tagline"]

The post HD785-8 appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>

HD785-8 

Productivity on demand

Motoreffekt
895/1200 kW/HP

Maxhastighet
65 km/t

Lastkapacitet
60 m³ SAE

Maximal lastförmåga
92,2 t.

Information

The Komatsu HD785-8 Rigid Dump Truck is packed with new and improved features. It combines industry-leading characteristics with genuine Komatsu design and the latest Komatsu technologies for highest levels of safety, efficiency and comfort.

 • EU Stage V emissions-compliant
 • Fully automatic Komatsu Traction Control System (KTCS)
 • Large retarder capacity for both high productivity and safety
 • Smallest turning radius in class
 • KomVision all-round view for industry-leading safety
 • Service Center with oil & coolant fast fill connection
 • Komatsu Wireless Monitoring System: Komtrax 5.0, Komtrax Plus

 

Broschyr

The post HD785-8 appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Niklas vårdar sin Komatsu hjulgrävare https://sodhaakentreprenad.se/niklas-vardar-sin-komatsu-hjulgravare/ Tue, 04 Feb 2020 06:28:40 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4600 Niklas Zetterlunds hjulgrävare är nästan ett år gammal, men faktum är att den ut som ny. Niklas är en av alla de entreprenörer som verkligen vårdar och sköter om sin maskin. – Jag har precis vaxat den, säger Niklas Zetterlund, när Söderberg & Haak kommer på besök till Bergvik i Hälsingland, där Niklas har sitt […]

The post Niklas vårdar sin Komatsu hjulgrävare appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Niklas Zetterlunds hjulgrävare är nästan ett år gammal, men faktum är att den ut som ny. Niklas är en av alla de entreprenörer som verkligen vårdar och sköter om sin maskin.

Niklas Zetterlund håller sin Komatsu PW148-11 i perfekt skick.

– Jag har precis vaxat den, säger Niklas Zetterlund, när Söderberg & Haak kommer på besök till Bergvik i Hälsingland, där Niklas har sitt företag och sina maskiner.

Han är ensamentreprenör och har en knappt årsgammal Komatsu hjulgrävare PW148-11 och en äldre hjullastare. Nu mitt i vintern står hjulgrävaren för det mesta stilla. Men under säsongen är den desto mer anlitad, främst för gatu- och vägjobb i Söderhamn med omnejd.

– Jag kör min mesta tid för NCC Industry och oftast handlar jobben om underhållsarbeten, anläggande av bussfickor, enstaka va-jobb och så har det blivit lite fibergrävning också, berättar Niklas.

Hjulgrävare, Randex-kärra, skopor och redskap ingår i Niklas Zetterlunds utrustning.

Komatsun är den andra hjulgrävaren i Niklas ägo. Före dess hade han grävlastare. Men i samband med ett maskinbyte satsade han, i samråd med NCC, på hjulgrävare och därefter har hjulgrävarens många fördelar gjort maskinvalet enkelt.

– Det går så mycket smidigare och snabbare att jobba med hjulgrävare på den typ av arbeten jag anlitas för. Jag är mycket nöjd – och det gäller även Komatsuns driftsäkerhet. Den krånglar inte.

Han berömmer också Söderberg & Haaks servicepartner i Hälsingland, Söderhamns Buss & Truck. – De kommer snabbt om man behöver dem och det skapar trygghet för en enmansentreprenör som jag!

Så tar han fram en trasa och putsar bort lite damm på maskinen. Visste man inte att maskinen var ett år gammal, så skulle man tro att den var helt ny. I så fint skick håller Niklas sin hjulgrävare – och han är både känd och erkänd som en entreprenör som älskar sin maskin och sköter den därefter.

Under vinterns stillestånd vaxade Niklas hela maskinen.

Vill du veta mer om hjulgrävaren PW148-11, klicka här.

The post Niklas vårdar sin Komatsu hjulgrävare appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Världens största hjullastare – starkast i gruvan https://sodhaakentreprenad.se/varldens-storsta-hjullastare-starkast-i-gruvan/ Thu, 23 Jan 2020 09:48:32 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4574 Snart finns världens största hjullastare Komatsus L-2350 färdigmonterad för att göra sitt jobb i gruvan utanför Gällivare. Ett hjul mäter nästan 4 meter i diameter på Komatsus värsting, berättar Robert Nilsson. Foto: Boliden Fortsätt läsa artikeln som finns i tidningen Byggnadsarbetaren.

The post Världens största hjullastare – starkast i gruvan appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Snart finns världens största hjullastare Komatsus L-2350 färdigmonterad för att göra sitt jobb i gruvan utanför Gällivare.

Ett hjul mäter nästan 4 meter i diameter på Komatsus värsting, berättar Robert Nilsson. Foto: Boliden

Fortsätt läsa artikeln som finns i tidningen Byggnadsarbetaren.

The post Världens största hjullastare – starkast i gruvan appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Tobias Rostedt produktchef för Bomag i Sverige https://sodhaakentreprenad.se/tobias-rostedt-produktchef-for-bomag-i-sverige/ Wed, 08 Jan 2020 08:18:22 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4464 Bomags svenska generalagent Söderberg & Haak har anställt Tobias Rostedt som produktchef för Bomags vägbyggnadsmaskiner i Sverige. Tobias Rostedt kommer närmast från en tjänst som global serviceingenjör hos Epiroc. Han har tidigare även jobbat inom vägbyggnad, då för PEAB Asfalt. Tobias Rostedt är 32 år gammal och utbildade sig ursprungligen inom bygg- och anläggning, med […]

The post Tobias Rostedt produktchef för Bomag i Sverige appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Bomags svenska generalagent Söderberg & Haak har anställt Tobias Rostedt som produktchef för Bomags vägbyggnadsmaskiner i Sverige.

Tobias Rostedt kommer närmast från en tjänst som global serviceingenjör hos Epiroc. Han har tidigare även jobbat inom vägbyggnad, då för PEAB Asfalt.

Tobias Rostedt, svensk produktchef för Bomags vägbyggnadsmaskiner. (Foto: Mats Thorner)

Tobias Rostedt är 32 år gammal och utbildade sig ursprungligen inom bygg- och anläggning, med inriktning mot asfalt. Efter ett par år hos PEAB Asfalt kom han till Atlas Copco, där han blev specialist på Epirocs maskiner för tunnelborrning. Under sina elva år på Atlas Copco/Epiroc har han skaffat sig en bred teknisk kompetens gällande tunga maskiner, samt för service och eftermarknad.

Vid årsskiftet, samtidigt som Söderberg & Haak tog över den svenska generalagenturen för Bomags vägbyggnadsmaskiner, tillträdde Tobias tjänsten som produktchef och key account manager för Bomags produkter.

– Det är väldigt roligt att få ta sig an Bomags kommande offensiv på den svenska marknaden, säger Tobias Rostedt.

– Jag utbildade mig ursprungligen för att jobba inom asfaltsbranschen och jag körde faktiskt en Bomag-vält på ett av mina första jobb i branschen. Efter mer än tio år med gruvmaskiner känns det rätt att återvända till asfalt och vägbyggnad, inte minst därför att Bomag representerar maskiner med hög kvalitet och smart teknik.

Tobias Rostedt inleder sin tid hos Söderberg & Haak med några veckors internutbildning vid anläggningen i Staffanstorp och vid Bomags huvudkontor i Tyskland. Därefter kommer hans placering att vara i Örebro.

 

The post Tobias Rostedt produktchef för Bomag i Sverige appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Söderberg & Haak växlar upp i Stockholm och Mälardalen https://sodhaakentreprenad.se/soderberg-haak-vaxlar-upp-i-stockholm-och-malardalen/ Tue, 07 Jan 2020 08:30:26 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4456 Söderberg & Haak satsar stort på försäljningen i Stockholm och Mälardalen. Patrick Andersson med lång erfarenhet från branschen, blir områdets tredje säljare av Komatsu entreprenadmaskiner och Bomag vägbyggnadsmaskiner. Patrick Andersson har sålt entreprenadmaskiner i nära 25 år. Han kan därmed branschen och vet hur man på bästa sätt erbjuder maskinentreprenörer effektiva maskinlösningar. Närmast kommer han […]

The post Söderberg & Haak växlar upp i Stockholm och Mälardalen appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Söderberg & Haak satsar stort på försäljningen i Stockholm och Mälardalen. Patrick Andersson med lång erfarenhet från branschen, blir områdets tredje säljare av Komatsu entreprenadmaskiner och Bomag vägbyggnadsmaskiner.

Patrick Andersson har sålt entreprenadmaskiner i nära 25 år. Han kan därmed branschen och vet hur man på bästa sätt erbjuder maskinentreprenörer effektiva maskinlösningar.

Patrick Andersson säljer Komatsu och Bomag i Stockholm och Mälardalen. (Foto Mats Thorner)

Närmast kommer han från EMS Group, men väljer nu att ansluta till Söderberg & Haaks omfattande satsning på försäljning och service av Komatsu och Bomag i Stockholm och Mälardalen.

– Det är mycket tilltalande att få börja jobba med Komatsus breda modellprogram, samtidigt som Söderberg & Haak blir ny generalagent för Bomags vägbyggnadsmaskiner. Dessutom är den fina serviceanläggningen i Rosersberg en tillgång, liksom servicebussarna för hela området, säger Patrick Andersson.

Anställningen av Patrick Andersson går i linje med Söderberg & Haaks offensiv i Stockholm och Mälardalen, i arbetet för att stärka positionerna för både Komatsu och Bomag.

Anthony Eriksson, Kjell Forsén och Patrick Andersson säljer Komatsu och Bomag i Stockholm och Mälardalen. (Foto Mats Thorner)

– Vi menar allvar med våra satsningar på den här regionen när vi anställer ytterligare en säljare. Patrick Andersson har mångårig erfarenhet av branschen och kunskaper som blir en extra krydda i den befintliga organisationen. Rosersberg är navet i vår organisation för försäljning och service av entreprenadmaskiner i området, och det gör att vårt erbjudande till maskinägarna är mycket attraktivt, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

För mer information:
Patrick Andersson, säljare av Komatsu och Bomag. Tel: 070-653 46 00.
E-post: patrick.andersson@sodhaak.se

The post Söderberg & Haak växlar upp i Stockholm och Mälardalen appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Visning med bland annat Komatsu och Bomag – provkörning 24-25/1 i Staffanstorp https://sodhaakentreprenad.se/visning-med-bland-annat-komatsu-och-bomag-provkorning-24-25-1-i-staffanstorp/ Sat, 04 Jan 2020 09:58:03 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/?p=4453 Välkommen till maskinvisning hos Söderberg & Haak Maskin AB. Vårt arrangemang håller öppet under två dagar, fredag-lördag den 24-25 januari. Under de två visningsdagarna finns ett stort utbud av olika maskinmodeller på plats och flera av dem kan också provköras i anläggningens provkörningsområde. Maskinvisning Staffanstorp Datum: 24 januari kl 10-17 och 25 januari kl 10-15 […]

The post Visning med bland annat Komatsu och Bomag – provkörning 24-25/1 i Staffanstorp appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
Välkommen till maskinvisning hos Söderberg & Haak Maskin AB. Vårt arrangemang håller öppet under två dagar, fredag-lördag den 24-25 januari.

Under de två visningsdagarna finns ett stort utbud av olika maskinmodeller på plats och flera av dem kan också provköras i anläggningens provkörningsområde.

Maskinvisning Staffanstorp
Datum: 24 januari kl 10-17 och 25 januari kl 10-15
Adress: Industrivägen 2 Staffanstorp

The post Visning med bland annat Komatsu och Bomag – provkörning 24-25/1 i Staffanstorp appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
WA600-8 Stone Handler https://sodhaakentreprenad.se/wa600-8-stone-handler/ Mon, 16 Dec 2019 09:01:46 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/pc240lc-nlc-11-2/ [komatsu field="Tagline"]

The post WA600-8 Stone Handler appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>

HD785-8 

Productivity on demand

Motoreffekt
895/1200 kW/HP

Maxhastighet
65 km/t

Lastkapacitet
60 m³ SAE

Maximal lastförmåga
92,2 t.

Information

The Komatsu HD785-8 Rigid Dump Truck is packed with new and improved features. It combines industry-leading characteristics with genuine Komatsu design and the latest Komatsu technologies for highest levels of safety, efficiency and comfort.

 • EU Stage V emissions-compliant
 • Fully automatic Komatsu Traction Control System (KTCS)
 • Large retarder capacity for both high productivity and safety
 • Smallest turning radius in class
 • KomVision all-round view for industry-leading safety
 • Service Center with oil & coolant fast fill connection
 • Komatsu Wireless Monitoring System: Komtrax 5.0, Komtrax Plus

 

Broschyr

The post WA600-8 Stone Handler appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
WA500-8 Stone Handler https://sodhaakentreprenad.se/wa500-8-stone-handler/ Mon, 16 Dec 2019 09:01:45 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/pc240lc-nlc-11-2/ [komatsu field="Tagline"]

The post WA500-8 Stone Handler appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>

HD785-8 

Productivity on demand

Motoreffekt
895/1200 kW/HP

Maxhastighet
65 km/t

Lastkapacitet
60 m³ SAE

Maximal lastförmåga
92,2 t.

Information

The Komatsu HD785-8 Rigid Dump Truck is packed with new and improved features. It combines industry-leading characteristics with genuine Komatsu design and the latest Komatsu technologies for highest levels of safety, efficiency and comfort.

 • EU Stage V emissions-compliant
 • Fully automatic Komatsu Traction Control System (KTCS)
 • Large retarder capacity for both high productivity and safety
 • Smallest turning radius in class
 • KomVision all-round view for industry-leading safety
 • Service Center with oil & coolant fast fill connection
 • Komatsu Wireless Monitoring System: Komtrax 5.0, Komtrax Plus

 

Broschyr

The post WA500-8 Stone Handler appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>
PC8000-11 https://sodhaakentreprenad.se/pc8000-11/ Mon, 16 Dec 2019 09:01:45 +0000 https://sodhaakentreprenad.se/pc240lc-nlc-11-2/ [komatsu field="Tagline"]

The post PC8000-11 appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>

HD785-8 

Productivity on demand

Motoreffekt
895/1200 kW/HP

Maxhastighet
65 km/t

Lastkapacitet
60 m³ SAE

Maximal lastförmåga
92,2 t.

Information

The Komatsu HD785-8 Rigid Dump Truck is packed with new and improved features. It combines industry-leading characteristics with genuine Komatsu design and the latest Komatsu technologies for highest levels of safety, efficiency and comfort.

 • EU Stage V emissions-compliant
 • Fully automatic Komatsu Traction Control System (KTCS)
 • Large retarder capacity for both high productivity and safety
 • Smallest turning radius in class
 • KomVision all-round view for industry-leading safety
 • Service Center with oil & coolant fast fill connection
 • Komatsu Wireless Monitoring System: Komtrax 5.0, Komtrax Plus

 

Broschyr

The post PC8000-11 appeared first on Söderberg & Haak Entreprenad | Bomag och Komatsu.

]]>