Om Söderberg & Haak

Söderberg & Haak Maskin har länge varit känt för sin stabilitet och långsiktighet. Vår historia sträcker sig över årtionden av att erbjuda enastående service och engagemang för våra kunder. Som en väletablerad aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad har vi inte bara satt standarden – vi har definierat den.

Närhet
Våra entreprenadsäljare, servicetekniker samt vår reservdelsservice är aldrig långt borta. Med cirka 20 försäljnings- och serviceanläggningar från Råneå i norr till Ystad i söder är det tryggt att köpa maskiner hos oss och det finns alltid en produktspecialist nära dig. Med vårt breda entreprenad- och vägbyggnadsprogram har vi rätt maskin för ditt arbete.

Individen
Medarbetare och kunder utgör våra främsta tillgångar. Vår företagsvision grundar sig på att ha trygga medarbetare, återförsäljare och kunder som samarbetar för att uppnå effektiva och lönsamma lösningar. Vi strävar efter att erbjuda en trygg arbetsmiljö för alla, oavsett om man arbetar på kontoret eller utomhus.

Varaktighet
Vi värnar om vår miljö, tar socialt ansvar, verkar för mångfald och gör aldrig avkall på etiken inom vår verksamhet. För oss är det viktigt att även tänka på morgondagen.

Jesper Granlund

Våra varumärken

Vi är, sedan 2016, återförsäljare av Komatsu entreprenadmaskiner och 2020 tog vi in Bomag vägbyggnadsmaskiner i vår entreprenadportfölj.

Under Komatsu entreprenadprogram finner du bandschaktare, grävmaskiner, bandgrävare, hjulgrävare, hjullastare, dumprar, tipptruckar och väghyvlar av absolut bästa kvalité.

Inom BOMAG vägbyggnadssortiment finns vibroplattor, stampar, asfaltläggare, asfaltvältar, asfaltfräsar, rörgravsvältar, envalsvältar, avfallskompaktorer och stabilisatorer.

Support från dag ett

Vi säljer inte bara en maskin utan också en ekonomisk lösning med bra och extra förmånlig service, underhåll och garantier.
Vi erbjuder bland annat

  • Serviceavtal
  • Förmånlig finansiering från Komatsu Finance
  • Reservdelsavtal

Kontakta din närmaste säljare / återförsäljare för mer information om vi kan erbjuda just dig.

Bomag produktsortiment

Lösningsorienterade med svensk anpassning

Våra leverantörer har maskiner med en mängd olika utrustning för att de skall passa i flertalet olika applikationer men svenska förare ligger i framkant när det gäller att pusha för nya lösningar som gör maskinerna effektivare.

Även om vårt mål är att det mesta skall komma direkt ifrån våra leverantörer kommer behovet alltid finnas för egna lösningar. Därför har Söderbergh & Haak satsat på ett team som arbetar aktivt med att ta fram de lösningar som kunder önskar men vi har naturligtvis fokus på att lösningarna är korrekta enligt maskindirektivet.

För att vi skall vara effektiva har vi centraliserat utrustningen av nya entreprenadmaskiner till våra två anläggningar i Staffanstorp och Kungälv där vi har utrustningsteam som brinner för att göra professionella påbyggnationer och kunderna nöjda.

I Kungälv är vårt fokus på bandgrävare medans i Staffanstorp fokuserar vi på hjulgrävare, hjullastare och väghyvel. Väghyveln är vårt största projekt där svenska kunder har unika önskemål som kräver speciella lösningar

Bomag produktsortiment

Söderberg & Haak en del av Mellby Gård

Mellby Gård AB startades 1986 av Rune Andersson, då med inriktningen lantbruks- och hästverksamhet.

På 20 år har företaget vuxit till en internationell koncern där ett tjugotal handels- och industriföretag ingår. Koncernen bedriver även finansverksamhet och hela gruppen omsätter drygt 5 miljarder SEK inklusive intressebolagsandelar.

God lönsamhet och låg belåning kännetecknar gruppen. Flertalet portföljföretag som ingår i Mellby Gård-gruppen är etablerade verksamheter i mogna branscher, vilket ger dem en hög grad av stabilitet. Företagen har byggt starka marknadspositioner och har stor kunskap om sina respektive verksamhetsområden.

För mer information, besök Mellbygårds hemsida

Stolt medlem hos Maskinleverantörerna

Vi är stolta medlemmar hos Maskinleverantörerna, Sveriges ledande branschorganisation för mobila maskiner. Vårt medlemskap innebär att vi följer strikta stadgar och kvalifikationsbestämmelser, vilket garanterar trygga affärer för våra kunder. Genom att vara en del av ML säkerställer vi att vi har gedigen branschkunskap, kvalificerad personal och håller oss till högsta affärsetik. Vi är här för våra kunder och strävar alltid efter att leverera bästa möjliga service.

Läs mer på Maskinleverantörernas hemsida