Bomags svenska generalagent Söderberg & Haak har anställt Tobias Rostedt som produktchef för Bomags vägbyggnadsmaskiner i Sverige.

Tobias Rostedt kommer närmast från en tjänst som global serviceingenjör hos Epiroc. Han har tidigare även jobbat inom vägbyggnad, då för PEAB Asfalt.

Tobias Rostedt, svensk produktchef för Bomags vägbyggnadsmaskiner. (Foto: Mats Thorner)

Tobias Rostedt är 32 år gammal och utbildade sig ursprungligen inom bygg- och anläggning, med inriktning mot asfalt. Efter ett par år hos PEAB Asfalt kom han till Atlas Copco, där han blev specialist på Epirocs maskiner för tunnelborrning. Under sina elva år på Atlas Copco/Epiroc har han skaffat sig en bred teknisk kompetens gällande tunga maskiner, samt för service och eftermarknad.

Vid årsskiftet, samtidigt som Söderberg & Haak tog över den svenska generalagenturen för Bomags vägbyggnadsmaskiner, tillträdde Tobias tjänsten som produktchef och key account manager för Bomags produkter.

– Det är väldigt roligt att få ta sig an Bomags kommande offensiv på den svenska marknaden, säger Tobias Rostedt.

– Jag utbildade mig ursprungligen för att jobba inom asfaltsbranschen och jag körde faktiskt en Bomag-vält på ett av mina första jobb i branschen. Efter mer än tio år med gruvmaskiner känns det rätt att återvända till asfalt och vägbyggnad, inte minst därför att Bomag representerar maskiner med hög kvalitet och smart teknik.

Tobias Rostedt inleder sin tid hos Söderberg & Haak med några veckors internutbildning vid anläggningen i Staffanstorp och vid Bomags huvudkontor i Tyskland. Därefter kommer hans placering att vara i Örebro.