Precis innan semestertider släpper Söderberg & Haak nyheten om att samarbetet med Traktor Nord återupptas.

Som en del i en effektivisering av återförsäljarnätet har Söderberg & Haak kommit överens med Traktor Nord om förnyat samarbete. Det återupptagna samarbetet avser både entreprenad och lantbruk, för såväl försäljning som service och reservdelar. Samarbetet kommer initialt att omfatta Södermanland, Uppland och Västmanland.

– Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med Traktor Nord. Det blir en viktig pusselbit för att stärka vår ställning i till exempel Mälardalen. Satsningen med Traktor Nord kommer att kompletteras med egna säljare i de områden och för de varumärken som inte täcks av partnerskapet med Traktor Nord, till exempel Deutz-Fahr, säger Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak.

Vi är glada att återigen få samarbeta med Söderberg & Haak och få tillgång till delar av deras varumärken. Det passar väl in med vår fördjupade satsning på entreprenad, säger Thomas Walfridson, VD och ägare Traktor Nord.

Söderberg & Haak Maskin AB har sitt huvudkontor i Staffanstorp och är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Söderberg & Haak ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte ca 9,4 miljarder kronor 2020.

 Traktor Nord är en av Sveriges större fristående maskinhandlare med verksamhet inom lantbruks- entreprenad- och skogsmaskiner. Verksamheten som omfattar försäljning av maskiner, reservdelar och service från våra anläggningar i Uppsala, Nykvarn, Västerås, Falun, Vingåker och Storvik omsätter ca 600 miljoner kronor.

 För mer information, kontakta:

Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak, jonas.jaenecke@sodhaak.se,  070 – 35 99 500

Thomas Walfridson, VD Traktor Nord, thomas.walfridson@traktornord.se, 018 – 18 30 91