För andra gången på bara en vecka presenterar Söderberg & Haak och Agripro nyheter om samarbete. Agripro växer från service- och reservdelspartner till att också bli återförsäljare av nästan alla av Söderberg & Haaks varumärken.

Det här betyder att Agripro från och med 9 september säljer Komatsu entreprenadmaskiner, Bomag vägbyggnadsmaskiner, samt lantbruksredskap av märkena Krone, Amazone, DALBO och Geringhoff.

För Söderberg & Haak betyder samarbetet att företaget får tillgång till Agripros sex maskinsäljare i Karlstad, Örebro och Flen, samt reservdelssäljarna och servicepersonalen på de tre orterna.

–  Samarbetet med Agripro ger oss en partner som är väletablerad och täcker Värmland, Närke, Södermanland och delar av Västmanland. Det är områden där vi velat bli starkare och vi ser goda möjligheter att öka försäljningen inom såväl lantbruk som entreprenad. Agripro är en väletablerad partner med god tillgänglighet för försäljning, service och reservdelar. Det borgar för att kunderna ska bli nöjda, säger Jonas Jaenecke, vd för Söderberg & Haak.

 För Agripros del betyder samarbetet att företaget får ny energi i sitt arbete med lantbruks- och entreprenadsektorerna.

– Det här innebär en stor ommöblering i vårt utbud av lantbruksutrustning och entreprenadmaskiner. Vi tror starkt på att det kommer att gynna både oss som företag och våra kunder. Komatsu och Bomag ger oss tillgång till stora modellprogram av världsledande entreprenadmaskiner och på lantbrukssidan borgar Krone, Amazone, DALBO och Geringhoff för hög kvalitet, det känner vi till sedan tidigare, säger Tomas Nilsson, vd för Agripro.

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi även fortsättningsvis kommer att ta hand om alla våra hittillsvarande kunder som kör andra märken, så att förändringarna inte lämnar någon i sticket.

FAKTA:
Söderberg & Haak Maskin AB har sitt huvudkontor i Staffanstorp och är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Söderberg & Haak ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte ca 6,2 miljarder kronor 2018/2019.

Agripro AB är en komplett leverantör av maskiner i Örebro, Södermanlands och Värmlands län för lantbruks-, skogs- och entreprenadsektorn. I Närke har Agripro sitt service- och reservdelscenter förlagt till Frommesta mellan Örebro och Kumla samt fullserviceanläggning även i Flen och partners i Karlstad och Sunne.

För mer information, kontakta:
Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak, jonas.jaenecke@sodhaak.se,  070 – 35 99 500
Tomas Nilsson, VD Agripro, tomas.nilsson@agripro.se, 070 – 663 20 04