FB

Komatsu bandställ och underrede

Som en ledande utvecklare och tillverkare av drivband, bandställ och underreden, är Komatsu hängivna att tillhandahålla kostnadseffektiva lösningar. Som tillverkare av Komatsu originalutrustning (OEM), förstår vi betydelsen för bandställ och underrede, vilket kan uppgå till 50% av maskinens underhållskostnader.

Vi erbjuder ett komplett utbud av högkvalitativa delar som anpassats till specifika applikationer. Tack vare vår patenterade värmebehandlingsprocess, har våra komponenter fått optimal härdning för att leverera perfekt balans mellan lång livslängd och starkt slagmotstånd.

Detta innebär rejäl kostnadsbesparing, med färre stilleståndstimmar och reducerade underhållskostnader.

Våra bandställ och undereden är tillverkade av Komatsu för Komatsu.

Broschyr underrede

Komponent Bussningar Länkar Länkavstånd Drivhjulssegment Stödrullar
Varför välja Komatsu Våra bussningars ytter- och innerdiameter är optimalt värmebehandlade för maximal slitstyrka och utmattningstålighet.

Bussningsslitage är ofta en huvudorsak för byte av drivband på en bandschaktare.
Den djuphärdade ytan på Komatsus länkar tillåter längre livslängd än konkurrenterna.

Våra länkar har högre tålighet mot stöt-belastningar, vilket kan orsaka sprickor eller urflisning, som innebär att individuella länkar eller drivkedjan måste bytas ut i förtid.
Förlängning av länkavstånd – ett fenomen som orsakas av internt slitage mellan tappar och bussningar, vilket innebär att drivkedjan förlängs med tiden tills den inte går att sträcka mer och inte längre kan längre.

Komatsus överlägsna tätningar är speciellt konstruerade för att undvika läckage och smutsinträngning för att ge drivkedjan längre livslängd.
Kuggarna på Komatsus drivhjulssegment är djuphärdade för ökad styrka och extra hållbarhet. Stödrullarna har hög stöt- och belastningstålighet eftersom de bär upp maskinvikten och guidar drivkedjan.

Slitytan på Komatsus stödrullar är härdade genom optimal värme- behandling för lång livslängd.