Komatsuägda Montabert S.A.S., ett av de mest kända och respekterade namnen inom stenbrytning, är ledande inom hydraulisk rivnings- och borrutrustning som används inom gruvdrift, konstruktion med mera.

Komatsus hydraulhammare i H- och V-serien tillverkas av Montabert i Lyon och oavsett om brytaren är grön, med Montabert-logotyp eller svart med Komatsu-logotyp, håller brytarna exakt samma höga standard. B-serien (JTHB08 -> 650) tillverkas i Japan av ett företag som heter Toku. Komatsu har, i ett gemensamt utbytesprogram, arbetat med Toku i nästan 20 år.  B-serien är mycket enkla hydraulhammare, men med stor tillförlitlighet.

Utrustad med en hydraulhammare blir din Komatsumaskin en allroundmaskin som även kan användas för bland annat bergbrytning, rivning och dikning. Våra (Komatsu) hydraulhammare för grävmaskiner finns tillgängliga från 0,9 till 130 ton, vilket gör att det finns en hydraulhammare för alla typer av arbete.

Komatsus hydraulhammare finns i tre olika serier:

Enkel, kraftfull, tillförlitlig – B-serien

I denna serie ger Komatsus hydraulhammare överlägsen slagenergi och brytningskraft i valfri applikation. Den enkla konstruktionen, i kombination med högklassiga komponenter, ger hammare som kan monteras på alla maskiner och användas under alla förhållanden, under många år.

Med upp till 30% färre komponenter behöver dessa hammare väldigt lite underhåll, de är enkla att utföra service på och erbjuder marknadsledande tillförlitlighet. Det automatiska centralsmörjningstillvalet kan utöka livslängden ännu mer.

Ett ess i rockärmen – H-serien

Hammarna i H-serien bygger på ackumulatorteknik och kan leverera konstant slagkraft i alla miljöer, på alla maskiner. Innovativa funktioner och smart design förbättrar produktionen, samtidigt som den totala ägandekostnaden sänks betydligt.

Elva hammare, från 65 till 1 190 kg täcker in marknadssegmentet för mellanstora grävare. Dessa hammare är konstruerade med kompakt och lätt kropp, vilket ger bättre maskinstabilitet, synlighet och komfort för föraren. Insidan är enkel och tillförlitlig: inga dragstänger, men med högklassiga komponenter, automatisk tryckreglering, hög backtryckstolerans och skydd mot tomslag.

I sortimentet finns fyra robusta hammare som är konstruerade för att krossa allt material som kommer i dess väg. Dessa hammare passar grävare mellan 20 och 80 t och justerar automatiskt arbetsfrekvensen efter materialets hårdhet. Andra funktioner som är värda att nämnas är robust hus och konstruktion, automatisk smörjning, skydd mot tomslag, ledade slangkopplingar, bussningar som kan bytas i fält, överflödeskydd, justerbar tryckreglering, inbyggd dammuppsamling samt mycket mera.

Oöverträffad produktivitet och lägsta kostnad per ton – V-serien

Dessa hammare är konstruerade för maximal produktivitet i alla applikationer, samtidigt som kostnaden per ton sänks. Hydraulhammarna klarar varje applikation, från demolering till masschaktning eller sekundär brytning.

Hammarna modulerar slagkraften fullständigt efter applikationens behov, utan energiförlust och därför med mycket högre effektivitet. En patenterad ventil återvinner energin och förbättrar effektiviteten ytterligare. Liksom för H-serien är många funktioner, som automatisk smörjning, avancerat skydd mot tomslag, ledade slangkopplingar och robust husstandard, standard. Dessutom skyddar en patenterad bussning verktyget och spärrstift genom att absorbera eventuellt vridmoment på verktyg.

Oavsett vilken Komatsu-hammare du väljer, kan du förlita dig på att Komatsu by Montabert krossar hårt motstånd.