Med sina nya BW 154 och BW 174 pivåstyrda tandemvältar, lanserar BOMAG myCOCKPIT, som har tre olika, intuitiva manöverkoncept för att passa alla operatörer. Oavsett om det är beröring, innovativ vridomkopplare eller klassisk joystick, bestämmer föraren hur mycket digital komfort man vill ha på jobbet.

En högupplöst 10-tums pekskärm med intuitiv menynavigering och tydlig visualisering ger föraren full kontroll över alla funktioner. Touch-drift är BOMAGs smarta svar på den pågående digitaliseringen inom väg- och trottoarbyggen. Dock så kan vältarna fortfarande manövreras lika säkert som tidigare, genom att trycka och vrida. Den nya, extra vridknappen på manöverspaken möjliggör säker navigering och val av funktioner på displayen. Förarhytten utmärker sig för sin mycket flexibla sittkomfort och utmärkta sikt – vilket bidrar till ökad arbetsplatssäkerhet och avslappnade arbetsmiljö.

Före sin tid

Känns likadant som tidigare, bara bättre” är mottot för driftkonceptet myCOCKPIT, som är före sin tid. Vältoperatören kan konfigurera standardinställningar, styra och kontrollera alla funktioner via den individuellt konfigurerbara pekskärmen. Varje förare kan skapa sin egen, individuella användarprofil och snabbt växla till sina standardinställningar.

Tack vare självförklarande visualiseringar och enkel menynavigering, kan föraren snabbt och säkert helt koncentrera sig på jobbet och navigera i rullnätet. Särskilt praktiskt är att den förinställda profilen förenklar maskinlastningen.

Samtidigt är konventionell styrning via strömbrytare i armstödet fortfarande möjlig. Förare som är bekanta med detta behöver inte omskola sig till de nya tandemvältarna och kan samtidigt bekanta sig med hanteringen av de utökade, digitala driftmöjligheterna.

Fokus på operatörens behov

Eftersom upplåsningsknappen är integrerad vid ratten behöver föraren inte längre ta bort sina händer från ratten för att ändra sätespositionen. Förarplattformen, inklusive funktionerna i armstöden, kan max vridas 180° åt höger och 75° åt vänster. En luftfjädrad högkomfortstol med elektronisk viktjustering, aktiv sätesventilation och värme finns också som tillval. Det innebär behaglig sittplats, även under långa arbetsdagar.

Användarergonomi och en tydlig överblick är av största vikt

Optimal sikt är avgörande för ökad säkerhet på byggarbetsplatsen: förstorade glasytor som sträcker sig långt nedåt säkerställer detta. Även med fönstret stängt, kan föraren se kanten på trumman från en i sidled sittande position. Ett intelligent ventilationssystem säkerställer ett optimalt arbetsklimat i hytten och ger imfria fönster och fri sikt. Vid utrustningen av hytten har BOMAG redan tagit hänsyn till många användbara detaljer för det dagliga arbetet i standardversionen, från rymliga lättåtkomliga förvaringsutrymmen och en dryckeshållare till en säker plats för en matlåda och en USB-port för laddning av mobila enheter.

Förarna kan även hålla ett öga på trumytan. De ser direkt om sprutsystemet fungerar korrekt eller kräver ingripande, eftersom munstyckena är optimalt placerade i synfältet. Detta är också ett bra exempel på hur förarergonomi, genomtänkt in i minsta detalj, kan bidra till högkvalitativa packningsresultat.

Effektiv och ekonomisk: ASPHALT MANAGER-uppdatering

BOMAGs nya generation av svängstyrda tandemvältar, BW 154 och BW 174, finns i flera varianter och med ett brett utbud av utrustning: med en arbetsbredd på 1 500 eller 1 680 mm och en arbetsvikt på 7,1 till 9,8 ton.

Kommer med tre olika val av packningssystem: ASPHALT MANAGER 2, Vibration eller TanGO4 (oscillation). Driften av ASPHALT MANAGER har återigen förenklats. Den reglerar automatiskt amplitud eller dess effektiva riktning beroende på det valda asfaltskiktet och uppnår därmed optimal packningskvalitet med minimala pass. Den nya uppdateringen, med intuitiva inställningsmöjligheter, gör att ASPHALT MANAGERs potential kan utnyttjas optimalt, vilket gör att föraren kan koncentrera sig fullt ut på körningen och sin omgivning.
ASPHALT MANAGER är också idealiskt lämpad för asfaltmassor med låg temperatur.

Dessutom säkerställer BOMAG ECOMODE maximal effektivitet vid packning som standard. De som är intresserade av särskilt miljövänlig och hållbar teknik kan valfritt utrusta vältarna med ECOSTOP eller hybridteknik.

Användbara bekvämlighetsalternativ

BOMAG erbjuder många tillval för den nya generationen av pivåstyrda tandemvältar, vilket gör kompakteringen ännu mer effektiv och säker

För att nämna några av de många tillval som finns är, nya komfortpaketet som är framtaget ihop med ett universitet för att lyfta arbetsmiljön till en nivå vi inte sett inom branschen tidigare, elektriskt justerbara speglar fram med värme,  och – sist men inte minst – BOMAP, samla all mätdata och GPS positionering i surfplattan & molntjänsten för att enkelt kunna leverera all data till beställaren eller för egendokumentering-

Publiceringsdatum: 230220