K100 aggregatbytessystem för Komatsu PC490HRD-11 grävmaskiner är ett avancerat hydrauliskt snabbkopplings-/fästesystem byggt för och av Komatsu. Det unika K100-systemet stödjs fullt ut av Komatsu reservdelar, garantier och eftermarknadssupport.

På bara ett par minuter kan föraren, helt själv, utan att behöva lämna hytten, ändra sin aggregatfiguration.

Detta görs tack vare ett sofistikerat Human Machine Interface (HMI) som är integrerat på maskinens pekskärm och som guidar föraren när arbetsutrustningen riktas in. Alla anslutningar; mekaniska, hydrauliska och elektriska, görs per automatik. Föraren kan förbli sittande i hytten och ingen övrig personal behöver hantera tung utrustning.

Ett lyft för hög effektivitet

Med K100 kan föraren dra full nytta av den mångsidighet som är inbyggd i Komatsu grävmaskiner (avsedda för rivning med hög räckvidd).

PC490HRD-11 fungerar med ett brett utbud av redskap, från 2,500 kg vid 32 m maximal höjd, upp till 5,000 kg från marknivå till 17,4 m maxhöjd. Med K100-systemet är det enkelt att skifta mellan någon av dessa konfigurationer.

K100 bombytessystem hjälper till att effektivisera och minska projekttid samt minimera kostnader tack vare det snabba bombytet.