Som Europas ledande tillverkare av entreprenad- och anläggningsmaskiner, deltar Komatsu på Intermatmässan i Paris den 23-28 april 2018. På en 3200 kvadratmeter stor inomhusmonter, i hall 5B, ställer Komatsu ut ett 30-tal olika maskiner och presenterar även sina senaste innovationer, produkter och tjänster. Utomhus, på en 2000 kvadratmeter stor yta, demonstreras Komatsus unika teknologier. Experter kommer att finnas på plats för att svara på frågor samt erbjuda personlig assistans.

Komatsus intelligenta maskinstyrningsteknologi spelar en central roll under mässan. Grävmaskinen PC210LCi-11, med sin automatiskt tiltbara skopa, och bandschaktaren
D61PXi-24, får representera denna revolutionerande teknik, som tog marknaden med storm 2013 och nu har blivit en referens för kunder över hela världen. Komatsus intelligenta maskinstyrningssystem ökar effektiviteten och placerar maskinerna bland de mest konkurrenskraftiga på marknaden.

Komatsus hybridteknologi, som introducerades 2008, är fortfarande ett av de mest pålitliga och avancerade systemen på marknaden. Grävmaskinen HB365NLC-3, i en smal konfiguration, kommer att visa systemet under Intermat-mässan. Med fler än 4000 hybridmaskiner sålda över hela världen, hjälper Komatsu sina kunder att sänka bränsleförbrukningen, och därmed koldioxidutsläppen, med upp till 30%.

Dessutom kommer Komatsus växande serie, MR-5 kompaktgrävmaskiner, att visas på mässan. Dessa högteknologiska och mångsidiga maskiner, som är avsedda för arbete inom begränsade utrymmen, ger marknadsledande kundvärden till sektorn. Tillgängligheten har förbättrats, tack vare den nya dörren och en 3,5” LCD-monitor med färgskärm, som ger föraren maskininformation. Automatisk varvtalsreducering och tomgångsavstängning är standardfunktion och innebär minskad bränsleförbrukning och underhållskostnaden samt ger ett högre andrahandsvärde. Komatsus egna satellitövervakningssystem, KOMTRAX steg 5, är standard.

På demonstrationsområdet kommer den prisbelönta rivningsgrävmaskinen PC390HRD-11 att visas i arbete, samt ge en förevisning av det intelligenta maskinstyrningssystemets effektivitet.

Förutom maskiner, finns även möjlighet att fördjupa sig i och lära mer om Komatsus högteknologiska produktsupport och funktioner som t.ex. KomVision, som numera är standard på de flesta maskiner, KOMTRAX Telematics, Komatsu motorteknologi, eftermarknad, original reservdelar, Komatsu Qualified Used Eqiupment, Komatsu Finans och Komatsu Care, som är ett serviceavtal.

Vill du veta mer om Komatsus produkter och tjänster, välkommen att besöka www.komatsu.eu eller kontakta din lokala Komatsu återförsäljare, www.sodhaak.se

Välkommen att besöka Komatsu på Intermat i Paris under våren 2018.