Med hjulgrävarna PW168-11 och PW198-11 utvidgar Komatsu sitt sortiment av modeller med kort svängradie och når därmed arbetsvikter upp till 20 ton för dessa populära maskiner.

De nya maskinerna är kompakta och enkla att transportera samtidigt som de är kraftfulla, bekväma, mångsidiga, pålitliga och hållbara. Dessa egenskaper är resultatet av noggrann anpassning till de mest frekvent uttryckta kundönskningarna som ledde till utvecklingen av maskinerna. Med exakt anpassning till dessa önskemål tas nu de två nyutvecklade maskinerna i drift.

Lätt att transportera och kompakta dimensioner
Du kan snabbt transportera dina nya Komatsu-hjulgrävare till nästa byggarbetsplats utan att behöva en särskild låglasttrailer och du kan använda dem i trånga och begränsade utrymmen. Med en låg transporthöjd på endast 3,1 meter är det möjligt att transportera dem på vanliga låglasttrailers med en lasthöjd på upp till 4 meter. Den korta bakre överhänget på 1,85 meter (PW168-11) eller 1,9 meter (PW198-11) är idealiskt för trånga byggarbetsplatser.

Kraftfull
Utrustade med 4-cylindriga Komatsu-dieselmotorer (110 kW eller 129 kW) utför de nya hjulgrävarna grävning, lyftning och förflyttning av nästan vad som helst på din arbetsplats. Dessa motorer uppfyller de aktuella EU Stage V-emissionsstandarderna och levereras från fabrik med miljövänlig HVO-diesel som standard. Den unika maskindesignen med en optimerad bom och bakre motor möjliggör enorm lyftkapacitet för att enkelt flytta tunga laster.

Enastående komfort för föraren
De nya modellernas aktiva körförmåga är också imponerande. Tack vare en låg tyngdpunkt känns maskinerna stabila på alla vägar. Den nya premiumstolen med flerstegsventilation och stoluppvärmning är särskilt bekväm. Alla viktiga funktioner kan styras via joystickarna, och den utmärkta helhetsöversikten stöds av fyra kameror med fågelperspektiv som standard.

Mångsidig och flexibel
Den mobila grävmaskinen används allt oftare som en central komponent med tiltrotatorer och 3D-styrning. De nyutvecklade modellerna är kompatibla med olika system och är redo för både tiltrotatoranvändning och 3D-styrningssystem. Med användbara tillval som joystickstyrning, redskapskontroll eller släpvagnskoppling kan PW168 och PW198 optimalt förberedas för krävande byggarbetsplatser.

Pålitlig och hållbar
De nya Komatsu-dieselpartikelfilterna, som endast behöver bytas efter 8 000 timmar, möjliggör långa, oavbrutna arbeten. Avgasreningen sker helt automatiskt utan att störa arbetsflödet. Stabilt och robust byggda är alla underhållspunkter centraliserade och enkelt åtkomliga från marknivå bakom skyddande stållock. Alla viktiga funktioner visas som standard via maskinmonitorn och genom den trådlösa Komtrax övervakningen.

Alla innovationer på en plats:

  • Två nya, ytterligare Komatsu-hjulgrävarmodeller (PW168 och PW198)
  • Lätt att transportera: Kompakta dimensioner och låg transporthöjd
  • Kraftfulla Komatsu-motorer med 110 kW (PW168) och 129 kW (PW198)
  • Ren och miljövänlig: Komatsu-dieselpartikelfilter med 8000 timmars utbytesintervall
  • Mångsidig användning: Förberedelse för tiltrotatoranvändning och monteringspunkter för maskinstyrningssensorer
  • Många användbara tillval tillgängliga från fabriken

 

Tekniskdata:

  PW168-11 PW198-11
Motoreffekt kW/PS 110/150 129/175
Emissionsklass EU Stage V EU Stage V
Arbetsvikt kg 15775 – 18115 17435 – 19355
Skopkapacitet max. m3 1,13 1,13
Maskinhöjd m 3,1 3,1
Svängradie m 1,85 1,90


Om Komatsu

Komatsu är en världsledande tillverkare och leverantör av utrustning, teknik och tjänster för bygg-, gaffeltrucks-, gruv-, industri- och skogsmarknaden. I nästan ett sekel har Komatsu utrustningar och tjänster använts av företag över hela världen för att utveckla modern infrastruktur, utvinna grundläggande mineraler, underhålla skogar och introducera innovativ teknik och konsumentprodukter. Företagets globala service- och distributörsnätverk ger ett tryggt stöd till alla kunder världen över, med hjälp av data och senaste teknik förbättras oupphörligt säkerheten och produktiviteten samtidigt som prestanda optimeras.

För mer information, kontakta

Joachim Mårtensson
046-25 92 00
joachim.martensson@sodhaak.se