Mikael Hjerstedt ångrar inte att han testade en GD675 väghyvel i Malung förra året. Micke, som både suttit i och arbetat med väghyvlar sedan han var en tvärhand hög, var på jakt efter en ny hyvel och det visade sig att det gick en Komatsu i området som han kunde provköra.

Jag är väldigt nöjd med min nya hyvel, Komatsu GD675, som bidrar till att jag kan leverera ett perfekt utfört arbete, säger Micke.

Han vet vad han pratar om, då hans långa arbetsdagar bland annat består av justeringsjobb som kräver extra uppmärksamhet. Micke upplever att körningen har blivit snällare för händerna eftersom Komatsu utrustar sina väghyvlar med ergonomiskt, korta spakar istället för joystick. Det leder till att fingrarna varken känns stela eller trötta efter flera timmars finlir bakom spakarna. -Spakarna har gjort underverk för mina händer, säger Micke.

Inifrån hytten kan föraren välja automatiskt eller manuellt läge, beroende på det arbete som ska göras. Detta tillsammans med ett 3D GPS-system innebär att varje moment utförs enligt förarens önskningar. Micke uppskattar också att hyveln är stadig, samt att den har mjuk och bra hydraulik.

Micke driver Hjerstedt Hyvelstjänst AB i Skänninge och har två väghyvlar. I denna del av landet, där vintrarna inte så svåra, består vintersäsongen av lättare snöröjning och isrivning.

Större delen av året består arbetat mest av justering samt även en del underhållsarbete.  Det är finlir av högsta kvalité och kräver ett optimalt hyvelarbete, vilket Komatsu väghyvel GD675 klarar galant.

För mer information o vår väghyvel, kontakta Benny Lundström på 070-582 62 91 alternativt benny.lundstrom@sodhaak.se. Du kan också fylla i vårt formulär, så ringer vi upp dig.