Komatsus nya kompakthjullastare kommer med nya och förbättrade egenskaper. Tack vare den kraftfulla Steg IV-motorn med SCR avgasefterbehandlingssystem, ny ergonomisk design, standardutrustning på hög nivå och ett stort urval av tillvalsutrustning, får kunderna en smidig maskin med låga driftskostnader.

Komatsu WA100M-8 är en tillförlitlig och mångsidig maskin för byggarbetsplatser, återvinningsindustrin eller inom lantbruket, utrustad med Easy Fork parallellföring, hydrauluttag med snabbkopplingar och ett stort urval av olika redskap som tillval.

”WA100M-8 är byggd på den robusta föregångaren WA100M-7 och med många nya funktioner samt ett stort utbud av tillvalsutrustning, öppnas ett helt nytt segment för mångsidighet. Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra kunder en så flexibel maskin”, säger Sebastian Zienau, produktchef på Komatsu Europe.

Kraftfull, flexibel och mångsidig
WA100M-8 har en maskinvikt på 7200 kg och är utrustad med en kraftfull Komatsu SAA4D94LE-3 Steg IV-motor som har en effekt på 70 kW (95 hk). Motorn är optimerad för krävande förhållanden och levererar högt vridmoment vid låga varvtal. Maskinen är försedd med en helautomatisk hydrostattransmission som driver på alla fyra hjulen.

Förutom hög dragkraft, lyft- och tipphöjd, utmärkt brytkraft samt tillräckliga kraftreserver för svåra förhållanden, har WA100M-8 också en låg bränsleförbrukning. Tack vare Easy Fork parallell-föringssystemet behöver föraren inte korrigera pallgafflarnas vinkel kontinuerligt vid lastning eller lossning av gods på pall.

Motorns avgasrening består av ett integrerat DPF partikelfilter som reducerar utsläppen av sotpartiklar och ett SCR-system med AdBlue som reducerar utsläppen av kväveoxider (NOx) med 80%. Tack vare de låga utsläppsnivåerna är maskinen lämplig för användning i magasin och stallbyggnader.

För ökad mångsidighet kan maskinen fås i 40 km/h version, med ett högkapacitets-hydraulsystem, höjdjusterbart drag samt 3:e och 4:e hydrauluttag baktill på maskinen som tillval.

Låga drifts- och underhållskostnader
DPF partikelfiltret har ett bytesintervall på 6000 h vilket gör systemet underhållsfritt i ca 10 år. Komatsus 1,3 m3 allroundskopa, som har byggts om för bättre penetration, har fått längre botten, modifierat bakstycke och gavlar samt överfyllnadsskydd. Detta gör att skopan är lättare att fylla, ger ökad förarkomfort och produktivitet samt reducerar bränsleförbrukningen tack vare mindre effektbehov.

KOMTRAXTM telematics ger full kontroll över maskinen, support på högsta nivå och skyddar maskinen mot felaktig och otillåten användning, samt garanterar maximal effektivitet under driftstiden.

Komfort och säkerhet

För maximal arbetssäkerhet har maskinen låg tyngdpunkt för bästa stabilitet under arbetet och de kompakta måtten och den sluttande motorhuven ger perfekt sikt runt om.

En ny högupplöst TFT-LCD ”widescreen” monitor med pekskärmsfunktion och färgdisplay, ger föraren information på 13 olika valbara språk. Maskinen har nya förbättrade och ergonomiska reglage med en PPC multifunktionsjoystick med manövrering av 3:e och 4:e EPC proportionalventil som tillval. Som tillval finns även A/C och ECSS elektronisk bomfjädringssystem för ytterligare ökad förarkomfort.

Enkelt underhåll
Allt underhåll och service kan utföras enkelt tack vare den fällbara förarhytten och som tillval finns en hydrauliskt fällbar hytt som förenklar underhåll och service i fält ännu mer. Motorhuven kan öppnas med vid vinkel för enkel åtkomst under daglig tillsyn, all elektrisk utrustning sitter väl skyddad bakom en kåpa och kylarpaketet är lättåtkomligt för rengöring. Batteri, huvudströmbrytare och reläer sitter samlat och väl skyddade i ett lättåtkomligt fack.

WA100M-8 Nya funktioner och fördelar:

 • Ny standardskopa med volym på 1,3 m3 (1,25 m3 på WA100M-7) – ökad produktivitet
 • Högre motoreffekt – ökad produktivitet
 • Ökad transporthastighet 40 km/h som tillval – ökad produktivitet
 • 4:e hydrauluttag med PPC proportionalreglering som tillval – ökad mångsidighet
 • 3:e och 4:e hydrauluttag baktill på maskinen som tillval – ­ ökad mångsidighet
 • Steg IV-motor med DPF- och SCR-system med AdBlue – tillförlitligt och låga utsläppsnivåer
 • 6000 h (vart 10:e år) bytesintervall för DPF ­ – låga underhållskostnader
 • Innovativ interiördesign med ergonomiska reglage – ökad förarkomfort
 • Ny högupplöst TFT-LCD ”widescreen” monitor med information på 13 olika valbara språk
 • Högkapacitets-hydraulsystem som tillval – ökad mångsidighet
 • Höjdjusterbart drag som tillval – ökad mångsidighet