När portarna till Entreprenad Live slås upp torsdagen den 14 september vill Söderberg & Haak hälsa dig välkommen till vår monter A:117 där du kan prata, känna, prova och gräva. Mycket har hänt sedan Komatsu gjorde debut på ML-mässan på Solvalla förra året. I år är vår monter tyngre än någonsin tidigare och på plats finns tolv stycken Komatsu-maskiner i skiftande storlek. Vi presenterar lösningar för dina utmaningar och verktygen du behöver. Du får inspiration, kunskap och möjlighet till nya bra affärer!

Dragplåster blir vår hybrid som mässa efter mässa lockar fram intressenter. Komatsu var först med att leverera hybrider i två olika viktklasser, och redan 2008 lanserades den första maskinen. Den senast hybriden från Komatsu är en 36-tons maskin som främst avses för tungt produktionsarbete.

På mässan visas också en sprillans ny hjullastare (WA270-8) och en liten bandgrävare, MR-5. Den helt nya MR-5 generationen kommer med många nyheter och är fullpackad med nya och förbättrade funktioner. Förarkomfort, säkerhetstänkande, ergonomisk design, låg bränsleförbrukning, avancerad manöverbarhet, KOMTRAX steg 5 och hög standardutrustningsnivå – allt för att höja ribban när det gäller vad kunderna kan förvänta sig av en minigrävare. MR-5 serien har ca 5% lägre bränsleförbrukning än föregångaren MR-3, utan avkall på prestanda eller produktivitet.

Hjullastaren är byggd med samma tillförlitlighet och fördelar som sina föregångare, vilket ger WA270-8 en enastående kombination av stabilitet, bryt- och drivkraft. Det är en mångsidig maskin med marknadsledande brytkraft, från lasthantering till hårt arbete med skopan och med Steg IV-motorer ges upp till 3% lägre bränsleförbrukning. Fjärde generationens hydrostattransmission (HST) ger ökad bromslivslängd medan S-läget (snow/slippery) ger föraren maximal kontroll under den kalla årstiden.

I anslutning till vår monter finns en demoyta där besökare kan testa spakarna i hjulgrävaren PW160-10 samt bandgrävarna PC78US-10 och PC138US-11. Ta tillfället i akt att bekanta dig med delar av vår maskinpark från Komatsu som ser ut så här:

Hjullastare: WA270-8, WA100M-7 och WA80M-7
Grävmaskiner på band: PC26MR-3, PC55MR-5, PC78US-10, PC88MR-10, PC138US-11, PC210LC-11 och HB365LC-3
Grävmaskiner på hjul: PW148-10 och PW160-10

Välkommen till vår monter.