Med en maskinvikt på 17,9–19,1 ton är Komatsus PC170LC-11 den idealiska bandgrävaren för säkert arbete. Steg IV-motorn ger samma  prestanda som föregångarna men är mer miljövänlig och har lägre driftskostnader. Den är produktiv, tillförlitlig och effektiv samt har en effekt på 90 kW (121 hk).

Högre effekt = högre produktivitet

Steg IV-motorn använder ett SCR-system med AdBlue för att reducera kväveoxidsutsläppen (NOx). Motorns avancerade elektroniska styrenhet reglerar luftflöde och bränslemängd för optimal förbränning och effektivitet samt ser till att avgaserna blir så rena som möjligt. Detta innebär reducerad bränsleförbrukning utan prestandaförlust.

En effektökning med upp till 5% under bomlyft och svängmanövrering ger högre produktivitet, snabbare och mer exaktare manövrering speciellt vid kombinerad manövrering. Dessutom får du upp till 3% lägre bränsleförbrukning på köpet.

Hydraulsystemets förbättringar är gjorda för ökad effektivitet och reducerade hydraulförluster. Den integrerade konstruktionen använder sig av en lastkännande ”CCLS” hydraulpump med stängt centrum som tar dig till nästa nivå tack vare anpassat varvtal. Motorns varvtal anpassas efter belastning och ger optimal prestanda och effektivitet oavsett arbete.

Förarmiljö, bekvämt underhåll och servicevänlighet

Motorn är försedd med en kylfläkt med viscokoppling, vilket även reducerar bränsleförbrukningen och ljudnivån i förarhytten ner till 68 dB(A), som är tystast i klassen. Proportionella joysticksreglage är standard och ger exakt manövrering med högsta komfort och enkelhet. Dessutom finns ett nytt avkänningssystem för neutralläge som minskar risken för oavsiktlig manövrering.

Grävmaskinen är utrustad med det exklusiva Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System) och har utökade diagnosegenskaper för att underlätta felsökning. EMMS övervakar kontinuerligt maskinens alla system, meddelar när det är dags för service och underhåll samt förenklar felsökning genom minimal stilleståndstid.

Komatsu CARE™ är ett kostnadsfritt underhållsprogram för Komatsus nya maskiner, beroende på modell. Under de första 3 åren eller 2.000 drifttimmarna täcker det fabriksplanerat underhåll, som utförs av Komatsu-utbildade tekniker med Komatsu originaldelar. Det omfattar även upp till två stycken kostnadsfria utbytesenheter av Komatsu dieselpartikelfilter (KDPF) och en KDPF- och SCR-garanti för de första fem åren eller 9.000 drifttimmarna.