WA475-10 

A unique solution for tomorrow challenges

Motoreffekt
217/291 kW/HP

Skopkapacitet
4,2-4,9 m³

Tipplast
18,8 t.

Driftsvikt
25,11-26,85 t.

Information

En unik lösning för morgondagens utmaningar
Utrustad med en hydro-mekanisk transmission (HMT) som utvecklats av Komatsu, är denna nya generationens hjullastare i 24-tons klassen, en mångsidig högprestandamaskin med Steg V-motor. Byggd med samma fördelar som sin föregångare, är WA475-10 upp till 30% mer bränsleeffektiv och är perfekt för lastnings- och transportarbeten. Allt med en enastående kombination av bränsleeffektivitet, produktivitet och användarvänlighet.

Hydro-mekanisk transmission
Den hydro-mekaniska transmissionen (HMT) är en innovativ Komatsu-teknologi som gör WA475-10 både mer kraftfull och bränsleeffektiv. Tack vare den variabla kraftöverföringen, arbetar motorn alltid inom det mest effektiva varvtalsområdet. Ett anpassningsbart och variabelt drivgreppskontrollsystem minimerar effektivt hjulspinn på svåra underlag.

Full kontroll
En nyhet och innovation på WA475-10, är att körhastigheten kan kontrolleras oberoende direkt via körpedalen och den hydro-mekaniska transmissionen. Det har aldrig varit enklare för föraren att hitta den rätta balansen mellan framdrivning och lyftkraft.

Det förbättrade och optimerade Z-länkaget ger mycket högre lyftkraft samt en högre produktivitet i ton/timme. En enastående lyfthastighet och klassledande maskinstabilitet ger ökad produktivitet, speciellt vid V-cykellastning på platser där utrymmet är begränsat. Dessutom kan responstiden för tipp och lyft ställas in i hydraulsystemet och anpassas efter rådande förhållanden.

Förarkomfort
Hytten är rymligare och mer användarvänlig, har en ljudnivå på endast 70 dB(A). Med endast fyra hyttstolpar och stora glasytor, har föraren en perfekt sikt. Reglagekonsolen har en snabbvalsratt, justerbar i 5 dimensioner för föraranpassning. Hyttventilationen har ett lätt övertryck som förhindrar att damm och andra partiklar tränger in. För enkelt och säkert in- och ursteg är hytten på WA475-10 utrustad med en dörr som är upphängd i bakkant, vinklade trappsteg och kraftiga säkerhetsräcken.

Steg V-motor
Motorn i uppfyller avgaskraven enligt Steg V, ger hög effekt och högt vridmoment vid låga varvtal för optimal prestanda. Avgasefterbehandlingssystemet består av en kombination av ett partikelfilter (KDPF) samth ett SCR-system som reducerar kväveoxidutsläpp (NOx) genom att AdBlue® sprutas in före SCR-katalysatorn. Motorns avancerade elektroniska styrenhet reglerar luftflöde och bränslemängd för optimal förbränning och effektivitet, samt ser till att avgaserna blir så rena som möjligt. Dessutom finns en avancerad diagnosfunktion inbyggd i styrenheten.

Högupplöst monitor
En 7 tums, högupplöst monitor med färgskärm, ger föraren viktig information om bl.a. KDPF-status, AdBlue®-nivå och bränsleförbrukning. Meddelanden från ECO Guidance-systemet visas i realtid och på ”exit” skärmen när motorn och systemet stängs av. ECO-guidance-menyn ger föraren möjlighet att övervaka körloggar samt bränsleförbrukning. Denna information är värdefull och kan sparas samt sorteras ör att hålla koll, registrera och reducera den totala bränsleförbrukningen.

Förarsäte med luftfjädring
Ett nytt luftfjädrat förarsäte reducerar vibrationer och skakningar för maximal förarkomfort. På armstödet sitter ett EPC-reglage och som tillval finns joysticksstyrning för maximal förarkomfort och reducerad förarbelastning.

Lägre bränsleförbrukning
Det finns standardfunktioner som reducerar bränsleförbrukningen och på denna modell reduceras motorns effekt och vridmoment automatiskt vid låg belastning. Denna funktion är helt automatisk, påverkar inte arbetet och sparar bränsle utan att sänka produktiviteten. Dessutom finns en automatisk tomgångsavstängning som stänger av motorn om den går på tomgång under en längre period och vissa parametrar uppfylls.

Featuring the Komatsu-developed Hydraulic Mechanical Transmission (KHMT), this next generation 25 tonnes class wheel loader is a versatile performer with an EU Stage V engine. Built on the recognized benefits of its predecessor, the WA475-10 is up to 30% more fuel-efficient and is perfect for any moving, transport or loading job with an outstanding combination of fuel efficiency, productivity and ease of operation.

 

Broschyr