Komatsu, en ledande global tillverkare av bygg- och gruvutrustning, presenterade tre nya elektriska minigrävare på Intermat 2024, den internationella mässan för bygg och infrastruktur.

De nya modellerna, PC20E, PC26E och PC33E, komplett med nya hyttspecifikationer, är särskilt inriktade på den europeiska marknaden och erbjuder kunder en hållbar och kraftfull lösning för olika grävningsuppgifter.

“Komatsu är engagerad i att utveckla innovativa och hållbara teknologier som möter våra kunders föränderliga behov,” sa Emanuele Viel, Gruppchef för Utility-linjen på Komatsu Europe. “De nya elektriska minigrävarna är ett bevis på detta löpande åtagande och erbjuder drift utan utsläpp utan att kompromissa med prestanda. Komatsu har satt ett ambitiöst mål att bli koldioxidneutrala år 2050, vilket innebär att nästan eliminera CO2-utsläpp inte bara från våra egna anläggningar och från användningen av våra produkter, utan också från kundernas platser. Komatsu strävar efter att tillgodose våra kunders behov genom att introducera en mångsidig uppsättning elektrifierade entreprenadmaskiner.”

PC20E, PC26E och PC33E erbjuder ett utbud av funktioner som gynnar operatörer, inklusive:

  • Noll utsläpp: De elektriska motorerna producerar inga avgasutsläpp, vilket gör dem idealiska för användning i inomhusmiljöer eller i områden med känslighet för utsläpp.
  • Tyst drift: Betydande bullerreducering uppnås, vilket förbättrar operatörens komfort och minskar bullret på arbetsplatsen.
  • Kraftfull prestanda: Hög vridmoment och kraft levereras omedelbart, vilket säkerställer att grävmaskinerna kan hantera även de mest krävande uppgifterna.
  • Lång drifttid: Grävmaskinerna är utrustade med högkapacitetsbatterier som ger tillräcklig drifttid för en arbetsdag på en enda laddning.
  • Minskat underhåll: Elektriska motorer kräver mindre underhåll än traditionella dieselmotorer, vilket resulterar i lägre driftskostnader för kunderna.
  • Anpassad för ändamålet: Arbetsvikt är utformad för att uppfylla de europeiska kraven för transport på släp.
  • Mångsidig laddning: Genom OBC (onboard charger) tillgänglig för PC20E och PC26E

Om Komatsu
Komatsu är en världsledande tillverkare och leverantör av utrustning, teknik och tjänster för bygg-, gaffeltrucks-, gruv-, industri- och skogsmarknaden. I nästan ett sekel har Komatsu utrustningar och tjänster använts av företag över hela världen för att utveckla modern infrastruktur, utvinna grundläggande mineraler, underhålla skogar och introducera innovativ teknik och konsumentprodukter. Företagets globala service- och distributörsnätverk ger ett tryggt stöd till alla kunder världen över, med hjälp av data och senaste teknik förbättras oupphörligt säkerheten och produktiviteten samtidigt som prestanda optimeras.

För mer information, kontakta

Joachim Mårtensson
046-25 92 00
joachim.martensson@sodhaak.se