Driftssäkerhet, körvänlighet och närhet till service är tre saker som avgör när Bodeborn Gräv AB utanför Ystad väljer maskiner. För närvarande finns sju Komatsu i maskinparken.

De senaste tre man satsat på är två exemplar av 26-tonnaren PC240LC-11 och en PC26 på knappt tre ton.

– Under de dryga 20 år vi använt Komatsu så har vi lärt oss att vi kan lita på de här maskinerna och att servicen fungerar, säger Arne Oddshammar, som driver företaget tillsammans med sin fru Ann-Christin.

– Vi tycker det är roligt att fler och fler får upp ögonen för Komatsu.

Arne har varit verksam i branschen i mer än 40 år och är också en mycket trogen medlem i ME, Maskinentreprenörerna.

Företaget utför alla typer av gräv- och schaktarbeten. Kunderna är såväl privatpersoner som lantbrukare, samt andra bygg- och entreprenadföretag. Bodeborn har till exempel varit engagerat i många av de stora bygg- och anläggningsprojekten i Malmö under de senaste decennierna.  

Komatsu säljs i Sverige av Söderberg & Haak Maskin AB. Att erbjuda maskinägarna ett bra och rikstäckande servicenät är en av de viktigaste principerna för företaget.

– Hög servicegrad, mobilitet och snabbhet håller vi hårt på för att erbjuda våra kunder trygghet. I gengäld får vi allt fler kunders lojalitet, när Komatsu växer i Sverige, säger Joachim Mårtensson, Söderberg & Haaks servicemarknadschef.

Kvalitet och service avgör när Bodeborns Gräv AB väljer Komatsu.

 

Bodeborn Gräv AB
44 år i branschen
Ca 40 anställda
Komatsu maskinpark: 3 st PC240 bandgrävmaskiner, 1 st PC110 midigrävmaskin, 1 st PC210 bandgrävmaskin, 1 st Komatsu HB 215 Hybrid bandgrävmaskin, 1 stPC 26 minigrävmaskin

FAKTA KOMATSU I SVERIGE:

Söderberg & Haak Maskin AB är generalagent för Komatsu entreprenadmaskiner på den svenska marknaden och erbjuder ett maskinsortiment med unik bredd, med bandgrävare, hjulgrävare, bandschaktare, hjullastare, dumprar, tipptruckar och minigrävare i olika storlekar.